Deuropener voor gehandicapten

Geschreven door

Max Bergen

Deurautomaat specialist

  • Aantal minuten leestijd: 3,1

Geschreven door

Max Bergen

Deurautomaat specialist

Een deuropener voor gehandicapten > Dit moet uw weten.

Voor mensen met een handicap, chronische ziekte of ouderen kan het lastig zijn om hun woning in of uit te gaan. Om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen, zijn woningaanpassingen vaak noodzakelijk. Denk hierbij aan het plaatsen van handgrepen en drempelhulpen, het verbreden van doorgangen, of het installeren van automatische deuren. Deze deurautomaten zorgen ervoor dat de deur automatisch opent en sluit met een elektrische deuropener en een deurdranger.

1. De voordelen van een deuropener voor gehandicapten in appartementencomplexen

Een automatische deuropener voor gehandicapten in een appartementencomplex biedt talrijke voordelen, zowel voor bewoners met een beperking als voor de algehele toegankelijkheid van het gebouw. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voordelen:

– Vergroot de toegankelijkheid
Automatische deuropeners stellen mensen met een fysieke beperking, zoals rolstoelgebruikers of mensen met beperkte handfunctie, in staat om zonder hulp toegang te krijgen tot het gebouw. Dit draagt bij aan een inclusieve woonomgeving waar iedereen, ongeacht zijn of haar mobiliteit, zich zelfstandig kan bewegen.

– Meer zelfstandigheid en comfort
Voor bewoners met een beperking verhoogt een automatische deuropener het gevoel van onafhankelijkheid. Zij hoeven niet te wachten op hulp van anderen om deuren te openen, wat hun bewegingsvrijheid en woongemak aanzienlijk vergroot.

Veiligheid en gemak voor iedereen
Niet alleen bewoners met een handicap profiteren van automatische deuropeners; ze bieden ook gemak voor andere bewoners, zoals ouderen of mensen met boodschappen, kinderwagens of rolstoel. Dit verhoogt de algehele gebruiksvriendelijkheid van het gebouw en vermindert de kans op ongevallen, zoals struikelen bij het openen van zware deuren.

Waarde en aantrekkelijkheid van het pand verhogen
Een toegankelijke woonomgeving is steeds belangrijker voor potentiële bewoners. Door te investeren in technologie zoals automatische deuropeners, verhoogt een appartementencomplex zijn aantrekkelijkheid voor een bredere doelgroep, waaronder ouderen en mensen met een beperking. Dit kan ook de waarde van het vastgoed verhogen, omdat het pand beter inspeelt op de behoeften van verschillende doelgroepen.

Tekst gaat door onder foto

2. Deurautomaten van ENTRAX

Voor bewoners met een fysieke beperking kan het openen van zware deuren in een appartementencomplex een dagelijkse uitdaging zijn. De ENTRAX deurautomaten, zoals de EW100 en EW400, bieden hiervoor een perfecte oplossing. Deze fluisterstille, krachtige automaten maken het mogelijk om bestaande deuren te automatiseren, zodat ook mensen met een handicap gemakkelijk toegang hebben tot hun woning, zonder hulp van anderen.

De ENTRAX automaten zijn speciaal ontworpen voor omgevingen met veel bezoekersverkeer en bieden extra comfort en veiligheid. Dit is vooral belangrijk voor bewoners met een beperking, die dankzij de automaten meer zelfstandigheid ervaren. De deuren blijven eenvoudig handmatig te bedienen, maar kunnen ook moeiteloos automatisch openen, zelfs bij windbelasting of stapeldruk.

Voor appartementencomplexen betekent dit niet alleen meer gemak voor alle bewoners, maar vooral een enorme verbetering in de toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Automatische deuropeners zoals de ENTRAX EW100 en EW400 dragen bij aan een inclusieve woonomgeving waarin iedereen zich zelfstandig en veilig kan bewegen.

Zo wordt wonen comfortabeler, veiliger én toegankelijker voor iedereen. Door te investeren in toegankelijkheid en veiligheid, zorgen VvE’s en beheerders voor een prettige, veilige en inclusieve woonomgeving voor alle bewoners.

Tekst gaat door onder foto

3. Automatische deuren via de WMO

Mensen met een beperkte mobiliteit kunnen dankzij automatische deuren zelfstandig hun woning betreden. Voor de installatie van een deurautomaat kan er aanspraak worden gemaakt op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze wet biedt ondersteuning aan mensen met beperkingen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dit omvat onder andere vergoedingen voor begeleiding, zorg, opvang en woningaanpassingen. Een aanvraag hiervoor kan bij de gemeente worden ingediend. We schreven hier eerder als eens blog over > Automatische deuropener via de WMO?

Lees door met onze andere blogs

Vergelijkbare berichten

Lees door met onze andere blogs

Vergelijkbare berichten