Wat is de prijs van een deurautomaat met installatie?

Geschreven door

Max Bergen

Deurautomaat specialist

  • Aantal minuten leestijd: 3,1

Geschreven door

Max Bergen

Deurautomaat specialist

Wat is de prijs van een deurautomaat met installatie?

U bent opzoek om bestaande deuren te automatiseren. Maar wat kost een deurautomaat met installatie? De prijzen voor een deurautomaat met installatie hangen af van een aantal factoren. We bespreken ze hieronder.

1. De type deur
Over het algemeen kunnen de meeste standaard binnendeuren en buitendeuren worden uitgerust met een deurautomaat, zolang ze voldoen aan de criteria van het gewicht en breedte. De deur mag namelijk niet te zwaar zijn voor de deurautomaat om te kunnen openen en sluiten. Het maximale gewicht dat een deurautomaat kan dragen, varieert afhankelijk van het specifieke type en merk. De ENTRAX EW400 is geschikt voor zware deuren tot 250 kg en in situaties met zware windbelasting.

2. De elektronische voorzieningen
Een deurautomaat heeft stroom nodig om te kunnen functioneren. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat er een stroombron in de buurt is waarop de deurautomaat kan worden aangesloten. In de meeste gevallen wordt de stroomvoorziening voor een deurautomaat geleverd via een standaard 230V stopcontact. Mocht er dus nog geen stopcontact zitten, dan dient dit nog gerealiseerd te worden.

3. De bouwkundige werkzaamheden
Makkelijk gezegd: er dient ruimte te zijn om deurautomaat te kunnen monteren. Als er niet voldoende ruimte beschikbaar is, kan het nodig zijn om aanpassingen te maken aan de deur, plafond of het kozijn. Denk hierbij aan het realiseren van een koof, omdat het plafond vrijwel direct is afgemonteerd tegen de deurstijl. Dit is een bouwkundige aanpassing is, welke moet worden uitgevoerd voordat de deurautomaat kan worden geïnstalleerd. Het exacte ontwerp en de afmetingen van de koof hangen af van de deurautomaat en de specifieke installatielocatie.

4. Elektrische deuropener (hang en sluitwerk)
Een elektrische deuropener in het kozijn is een apparaat dat wordt gebruikt om de deur te ontgrendelen en open te maken met behulp van een elektrisch signaal. Een elektrische deuropener dient te worden geïnstalleerd bij een deurautomaat. Bij deuren welke bijvoorbeeld al open worden gestuurd met een intercom, zit reeds een elektrische deuropener.

5. De accessoires
Deurautomaten kunnen op veel manier worden geactiveerd. Denk aan accessoires, zoals drukknoppen en bewegingssensoren. Daarnaast zijn er oplossingen voor de afgesloten zijde, zoals paslezer systemen, sleutelschakelaars en codepanelen. Alle deurautomaten zijn uit te breiden met veiligheidssensoren, waarvan de infraroodvariant stilstaande objecten kan detecteren. Hoe geavanceerder de accessoires, hoe hoger het investeringsbedrag zal zijn.

6. Onderhoud
Een goed onderhoudsprogramma voor deurautomaten is van groot belang voor de veiligheid en levensduur van de installatie. Het onderhoudsprogramma is niet direct van toepassing op het investeringsbedrag voor de installatie van de deurautomaat. Echter is het verstandig om hier wel naar te kijken.

7. Prijzen
De kosten voor de plaatsing van deurautomaat met installatie hangen dus af van meerdere factoren. Het is daarom lastig één bedrag aan te houden voor de installatie van een deurautomaat. In onderstaand overzicht vindt u daarom een globale indicatie. Onderstaande prijs is inclusief montage en veiligheidssensoren (EN16005) en exclusief btw.

Soort Prijs incl. montage excl. btw
ENTRAX EW400
incl. veiligheidssensoren
(EN16005)
€ 2200 – € 3500


Voorbeeld

Heeft u een deur waarbij reeds elektronische voorzieningen zijn, geen bouwkundige werkzaamheden noodzakelijk zijn en de standaard accessoires worden toegepast, dan bedraagt de prijs voor een nieuwe deurautomaat incl. montage dus ongeveer € 2200 excl. btw. In de btw is dit € 2662.

6. Conclusie
Bij de investering van een nieuwe deurautomaat wilt u er zeker van zijn dat de automaat nu en in de toekomst goed bij de gebruikers van het gebouw past. De bovenstaande tabel geeft u een inzicht in de globale kosten, maar hierbij is geen rekening gehouden met uw specifieke wensen. U heeft daarom baat bij een zo ruim mogelijke keuze en een objectief advies. Laat u daarom goed adviseren en ontvang een vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag.

Lees door met onze andere blogs

Vergelijkbare berichten

Lees door met onze andere blogs

Vergelijkbare berichten